NUTRIFERON MENGUATKAN SISTEM IMUN TUBUH KITA

8.3.2017 | 08:42

SISTEM IMUN
Apa Itu Sistem Imun? 

Apakah kepentingan Sistem Imun (Sistem Kekebalan Tubuh) terhadap kesihatan?

Sistem Imun ada dalam diri kita sejak kita dilahirkan. Bukan hanya manusia, binatang dan tumbuh-tumbuhan pun memiliki sistem ini untuk melindung dirinya dari serangan musuh dari luar.

Secara teknikal, sistem kekebalan tubuh adalah sebuah sistem yang terdiri dari jaringan organ tubuh, tisu dan sel yang melindungi tubuh dari musuh seperti bakteria, kuman, virus parasit dan 
mikro-organisma lain.

Bukan itu saja, Sistem Imun dapat menjaga tubuh dari serangan dari dalam tubuh. Sistem ini mampu mempertahanan terhadap diri kita dari serangan penyakit.

Salah satu keunikan utama dari sistem ini adalah bahwa sistem ini dapat membezakan antara “self” dan “non-self.” Maknanya, sel-sel dalam sistem ini dapat membezakan mana sel-sel yang merupakan sebahagian dari diri kita dan mana yang bukan. Inilah sebab mengapa sel-sel sistem imun hidup berdamai dengan sel-sel tubuh yang lain. 

Tanda-tanda keunikan pada sel yang disebut di atas disebut Major Histocompatability Complex (MHC). MHC ini dibahagi dua. Ada MHC Class I yang ada pada semua sel dan MHC Class II yang hanya ada pada pada sel-sel tertentu. Jadi, setiap sel dalam tubuh akan dilapisi oleh MHC protein yang merupakan ‘self-marker’, tanda dari diri Anda.

 Di manakah letakkan Sistem Imun dalam tubuh ini? Sistem imun ada dalam seluruh tubuh, dan organ yang terutama membentuk sistem kekebalan ini disebut organ limpa, yang merupakan rumah untuk ‘Lymphocystes,’ iaitu sel darah putih.

Sel darah putih inilah bahagian yang terutama dan kunci dalam sistem imun badan. Dalam organ sistem limfa inilah ‘lymphycytes’ tumbuh, berkembang dan disebarkan. 

Tiga organ utama dari sistem limpa ini adalah:

1.  SUMSUM TULANG yang merupakan sumber dari seluruh sel darah termasuk sel darah putih

2.  THYMUS berada di belakang tulang dada. T Lymphocytes dewasa di sini.

3.  SPLEEN, organ yang berada di kiri atas abdomen, tempat di mana sel-sel imun berkumpul dan menghadang antigens.

 BAGAIMANA SHAKLEE MEMBANTU MENGUATKAN SISTEM IMUN ?

Nutriferon Adalah Penggalak Imunisasi Atau Immune Booster Kepada Tubuh

Nutriferon penggalak imunisasi (immune booster) ciptaan pakar imun, Dr Yasuhiko Kojima dari Universiti Tokyo, Jepun pada tahun 1954

Setelah membuat kajian selama 40 tahun ke atas ribuan jenis sebatian dan lebih 200 jenis herba yang berlainan, akhirnya beliau telah berjaya menemui interferon semulajadi di dunia iaitu Nutriferon. Beliau telah berjaya menetapkan bahawa ekstrak dari 4 tumbuhan iaitu biji labu, bunga Safflower,Honeysuckle Jepun dan biji Plantago mempunyai daya pendorong kepada pengeluaran semulajadi interferon tubuh. 

Nutriferon adalah satu formula eksklusif dan telah dipatenkan oleh Shaklee dan tidak terdapat di mana-mana kedai atau farmasi di Malaysia. Ianya hanya boleh dibeli melalui pengedar Shaklee.

Mereka yang menghadapi masalah antibodi lemah, mudah sakit dan sakit yang lambat sembut sangat digalakkan untuk mengambil nutriferon.


Siapakah yang perlu ambil Nutriferon?

1. Mereka yang sering sakit, selsema, demam.

2. Ibu yang menyusukan anaknya yg mana anaknya demam atau sakit yg berpanjangan.

3. Mereka yang mempunyai masalah imunisasi.

4. Mereka yang sering travel dan kerap ke luar negara.

5. Mereka yang sering stress.

6. Mereka yang terdedah dengan bahaya penyakit.

7. Mereka yang tak suka makan banyak vitamin antioksidan, ACE boleh gantikan dengan Nutriferon sepeket sehari.

8. Mereka yang ada mempunyai allergi dan eczema.

Bagaimana Nutriferon bertindak?


NutriFeron MENINGKATKAN INTERFERON semulajadi badan dan sekaligus MENGUATKAN TINDAK BALAS IMUN badan. Anda kini dah tak perlu ubat2 yang banyak lagi!

Pemakanan tambahan NutriFeron ™ yang direka untuk diambil setiap hari dan merupakan adunan empat ramuan botani ini, apabila digabungkan bersama,untuk membolehkan tubuh secara semulajadi meningkatkan pengeluaran interferon tanpa menambah tekanan kepada badan:-

Ekstrak biji labu (Cucurbita moschata), yang telah didapati dapat mendorong pengeluaran interferon;

Biji Plantago (Plantage asiatica) yang mengandungi bahan kimia yang dipanggil polisakarida yang diguna untuk merangsang sistem imun;

Bunga Safflower (Carthamus tinctorius) polisakarida, yang telah dikenalpasti  dapat mendorong pembangunan makrofaj, sejenis sel darah putih;

Kuntuman bunga Japanese Honeysuckle (Lonicera japonica) yang digunakan dalam perubatan Asia.


6 SEBAB MENGAPA NUTRIFERON PILIHAN SAYA DAN ANDA?

Terbukti daripada Empat Kajian Klinikal Pada Manusia-Campuran fitonutrien yang berkesan dan selamat ini memberi sokongan imun tepat pada peringkat sel. Kajian menunjukkan khasiat kesihatan yang luar biasa dan perlindungan imun yang diperolehi daripada campuran khas empat ekstrak tumbuhan di dalam NutriFeron.

Meningkatkan paras interferon secara semulajadi*-Para saintis dan komuniti perubatan telah mengenalpasti interferon sebagai sesuatu yang amat penting bagi fungsi imun yang sihat. NutriFeron merupakan satu-satunya pemakanan tambahan di U.S. yang dicipta oleh penemu interferon yang boleh menambahkan penghasilan interferon di dalam badan secara semulajadi.*

Dicipta Oleh Individu Yang Menemui Interferon-Ahli imunologi yang terkenal di dunia, Dr. Yasuhiko Kojima merupakan individu pertama yang menemui interferon pada tahun 1954 semasa beliau menjalankan penyelidikan di Universiti Tokyo.

Rumusan Berpaten Yang Eksklusif-NutriFeron tidak dapat dijumpai di mana-mana kedai. Ia hanya boleh didapati melalui Shaklee. Rumusan berpaten NutriFeron yang unik adalah eksklusif kepada Shaklee.Ia telah melepasi satu set ujian-ujian saintifik yang ketat dari segi keselamatan, ketulenan, keberkesanan dan prestasi.

40 tahun kajian-Setelah menjalankan penyelidikan selama 40 tahun dengan menguji ratusan sebatian semulajadi, Dr. Yasuhiko Kojima telah menghasilkan satu campuran unik daripada empat ekstrak tumbuhan yang menggalakkan pembentukan interferon secara semulajadi di dalam badan. Menurut kajian terbaru, NutriFeron telah berjaya membuktikan kesan positif terhadap serangan sel-sel semulajadi (NK) – menyokong lebih banyak perkembangan untuk sistem sains imunisasi ini.

Sejak NutriFeron ™ telah dibangunkan, beberapa kajian klinikal manusia telah mendokumenkan keberkesanan makanan tambahan ini. Kajian ini, yang telah disiarkan dalam jurnal perubatan, seperti Journal Gastroenterology, Clinical Pharmacology and Therapy, dan Journal of Alternative and Complimentary Medicine,, mengetengahkan pelbagai faedah yang berkaitan dengan NutriFeron ™.

TESTIMONI

Kanak-kanak sehingga dewasa juga boleh makan Nutriferon ni. 

Rasa sangat sedap . Manis dan kanak-kanak pasti suka. Anak-anak Kak suri kalo dapat Nutriferon ni memang tak cukup 1.. berebut tau.. sedapp.. ???

.

Tapi alhamdulillah.. dari mereka makn gula-gula baik.makan Nutriferon ni. Kuatkan imum mereka juga dan 100% tiada pemanis pewarna atau bahan tiruan 🙂

JOM ORDER 🙂

Share Button

No comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*


CommentLuv badge