KANSER PEMBUNUH SENYAP

12.6.2017 | 05:19

AL FATIHAH …. DI BULAN RAMADHAN 1438H

Adik Syahid – Anak Bazli UNIC
Shea Rasol – Blogger dan Pengacara TV
Julia Perez – Pelakon Popular Indonesia

Namun kesemua mereka mempunyai 1 persamaan dan persamaan itu berjaya membuka mata masyarakat tentang bahaya kanser.

Ya. Kanser pembunuh senyap tidak mengira usia.

viviv dan sel kanser

πŸ”Š DAPATKAN ILMU. Luangkan sedikit MASA anda untuk membaca FAKTA mengenai KANCER!!
(sila baca sampai habis)

==========================
11 TANDA-TANDA AWAL KANSER!!
==========================

1. Kanser Pangkal Rahim –
πŸ“ŒSebarang lelehan atau pendarahan yang luarbiasa, sakit selepas bersenggama dan turun berat badan.

2. Kanser Payudara –
πŸ“ŒBengkak atau gumpalan di buah dada, keluar cairan berdarah dari puting, pembesaran kelenjar di ketiak, kedutan pada kulit di buah dada.

3. Kanser Usus Besar –
πŸ“ŒPerubahan tabiat membuang air, hilang berat badan, sakit dalam perut dan usus, berlaku pendarahan semasa membuang air.

4. Kanser Paru-Paru –
πŸ“ŒBatuk kuat berterusan, batuk berdarah, nafas termengah-mengah, sakit dada dan hilang berat badan.

5. Kanser Perut –
πŸ“ŒHilang berat badan, muntah berdarah, sistem pencernaan yang tidak teratur, cepat kenyang walaupun makan sedikit.

6. Kanser Limpa –
πŸ“ŒSakit di bahagian abdomen, hilang selera makan, turun berat badan, kulit dan mata menjadi kuning dan bahagian abdomen membengkak.

7. Kanser Ovari –
πŸ“ŒHaid tidak teratur, tumbuhan keras di bahagian abdomen, sakit semasa bersenggama, ketumbuhan bulu rambut yang melampau, suara menjadi lebih mendalam.

8. Kanser Otak –
πŸ“ŒSakit kepala, muntah-muntah, gangguan penglihatan, lemah atau lumpuh, pening/pitam, pelupa, perubahan personaliti.

9. Kanser Prostat –
πŸ“ŒSukar dan sakit semasa kencing yang berpanjangan.

10. Kanser Darah (Leukimia) –
πŸ“ŒLetih, pucat, mudah lebam dan mudah mendapat jangkitan (infection).

11. Kanser Tekak –
πŸ“ŒSuara garau/serak, ada ketumbuhan di tekak, sukar menelan dan kelenjar membengkak di leher.

πŸ”΄FAKTA PENTING BERKENAAN PESAKIT KANCER!!

πŸ“ŒSetiap hari sebanyak 30% dari jumlah pesakit adalah pesakit kanser.

πŸ“ŒKanser paling popular untuk wanita ialah Kanser Payudara dan Kanser Ovari. Utk lelaki, Kanser Kolon dan Kanser Paru-paru.

πŸ“ŒDalam dunia ini ada 200 lebih jenis penyakit kanser yg telah dikenal pasti.

πŸ“ŒSetiap manusia yg hidup ada sel kanser dlm tubuh kita sendiri, perbezaannya sama aktif atau tidak aktif sahaja.

πŸ“ŒSel kanser ini satu hari akan menjadi aktif dan “multiply” atau membiak dlm tubuh kita, dari satu sel menjadi pulohan sel, dan menjadi ribuan sel dan jutaan sel.

πŸ“ŒBila sel kanser ini membiak menjadi berjuta-juta sel banyaknya, ia akan menjadi besar dan di namakan tumour atau lump.

πŸ“ŒKalau tubuh sesaorang itu sihat dan antibody atau darah putih dalam tubuh sesaorang itu kuat, maka antibody itu akan menyerang dan mematikan sel kanser. Alhamdulilah orang itu akan selamat dari penyakit kanser.

πŸ“ŒJika antibody dalam tubuh itu lemah disebabkan faktor stress, tak cukup rehat atau faktor pemakanan, dll lagi maka antibody itu tidak dapat melawan sel kanser dan sel kanser itu akan membiak dlm tubuh pesakit itu.

πŸ“ŒKadangkala sel kanser boleh membiak bertahun-tahun dlm tubuh kita tanpa menunjukkan apa-apa simton atau kesan dan tanpa disedari oleh pesakit, sampailah ke tahab yg kritikal dimana simton sakit kanser akan dirasai oleh pesakit.

πŸ“ŒRawatan moden seperti kimoterapi atau radioterapi atau hormon terapi tidak boleh mematikan sel-sel kanser. Ia hanya boleh melemahkan atau “surpressed” sel-sel kanser itu. Yang akan mematikan sel-sel kanser ini ialah ANTI BODY / IMUN SISTEM / DAYA KETAHAN TUBUH dlm tubuh pesakit kanser itu sendiri.

πŸ“£Dengan sebab ini, adalah sangat mustahak setiap pesakit kanser tahu bagaimana utk memperkuatkan antibody dlm tubuh mereka.

πŸ“£Segalanya ade berhubung kait dengan Imun Sistem / Anti Body / Daya Ketahanan Tubuh..
Sungguh MUDAH sekali kancer menyerang apabila anti body kita LEMAH..

πŸ”΄Betapa PENTINGNYA Imun Sistem kita ini sehinggakan sekiranya ia LEMAH atau TIDAK STABIL kita akan lebih MUDAH di serang penyakit!

BAGAIMANA VIVIX MEMBANTU PESAKIT KANSER

Vivix Meransang Proses Apoptosis untuk Merencatkan Sel-sel Kanser
Menurut Wikipedia, apoptosis ialah suatu proses yang telah diprogramkan oleh Maha Pencipta supaya sel-sel dapat membunuh dirinya sendiri bila tiba masa yang sepatutnya. Secara semulajadinya, kesemua sel-sel tubuh kita ini akan mengganda bagi membolehkan berlakunya proses tumbesaran dan pemulihan sekiranya berlaku kecederaan. Setiap sel akan mati apabila tiba masanya dan digantikan semula dengan sel-sel baru yang sihat.
Apabila sel normal rosak atau tua, ia akan melalui proses apoptosis di mana ia akan mati dengan membunuh dirinya sendiri. Walaubagaimanapun, apa yang terjadi pada sel-sel kanser ialah mereka terus-terusan mengganda secara tidak normal, β€œkebal”, semakin liar, merebak pantas dan tidak mati-mati. Sel-sel sakit dan rosak itu memang sepatutnya mati, bukannya bergumpal dan membentuk tumor yang membarah bernama kanser.
Lebih daripada 2,00 kajian dan ujian berkenaan penemuan resveratrol yang mendapati bahawa :
Resveratrol is a β€œpolyphenol” found in the skin of dark grapes that is produced naturally when the plant is under attack by pathogens such as bacteria or fungal. Resveratrol is able to limit the spread of cancer cells dan trigger the process of cancer cell death”.
Resveratrol is a powerful nutrient most known for its presence in grape skins. This micronutrient provides the human body with tools to prevent degenerative diseases and metabolic conditions βˆ’ including cancer.
Penemuan-resveratrol-dan-kanser Kajian ini menunjukkan bahawa resveratrol mempunyai keupayaan untuk menembusi pusat nukleus sel, membolehkan DNA untuk membaiki kerosakan radikal bebas yang menyumbang kepada pertumbuhan kanser. Inilah yang dilakukan oleh resveratrol yang terkandung di dalam cecair pekat dan likat Vivix. Memusnahkan sel-sel kanser yang tidak stabil dan melindungi sel-sel normal daripada dicuri dan dimusnahkan olehnya.
Vivix juga membantu dengan meransang penghasilan mitokondria (tenaga sel) yang berfungsi mengurangkan kesan sampingan rawatan moden seperti kimoterapi. Di samping itu, ciri-ciri anti-radang resveratrol turut membantu menghalang enzim tertentu daripada merebakkan sel-sel tumor ke kawasan lain.
Ia juga bertindak memperlahankan proses pembiakan sel, sekaligus membantu mengurangkan bilangan pembahagian sel yang boleh menyumbang kepada perkembangan dan pertumbuhan sel-sel kanser ini.
Selain memainkan peranan dalam pencegahan kanser, kajian juga mendapati bahawa resveratrol sangat penting dan memberi kesan luar biasa jika digabungkan bersama-sama dengan terapi moden.
Chemo – Penggunaan bahan berupa ubat-ubatan atau dadah yang boleh membantu pesakit mengatasi rintangan kepada ubat kemoterapi untuk merawat kanser.
Sinaran – Membuat sel kanser lebih mudah terdedah kepada rawatan radiasi. Terapi radiasi atau sinaran menggunakan zarah berkuasa tinggi atau gelombang untuk memusnahkan sel-sel kanser atau sel rosak.
Kedua-duanya adalah antara kaedah rawatan yang paling biasa bagi kanser, sama ada secara tunggal atau disertai dengan rawatan lain.

Oleh sebab itu jugalah saya tidak pernah menidakkan nasihat onkologist (pakar dan ahli-ahli yang terlibat di bidang kanser) mahupun menghalang kaedah rawatan yang disarankan.

Manfaat VIVIX untuk membantu penyakit :

Hubungi Kak Suri untuk order dan keterangan lanjut πŸ™‚

 

 

Share Button

No comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*


CommentLuv badge