Info & Tips By Suri

24.4.2017 | 13:23 | Read article

Hoyeahh… ESP SMOOTHIE lagi pagi ni bikin kenyang dan berenergy sampai tengah hari. Dengaan syarat keperluan air mesti cukup ok!. Kenapa Kak Suri pilih ESP…

Share Button

VIVIX – TONIK AJAIB. THE BEST SUPPLEMENT

24.4.2017 | 13:20 | Read article

🎉 🎉 Bahan utama yang terkandung dalam VIVIX ni, adalah ANGGUR MUSCADINE. Anggur ni sangat jarang ditemui dan mempunyai banyak khasiat! Size pun dah sebesar…

Share Button

Vivix Shaklee

10.4.2017 | 03:48 | Read article

Vivix Shaklee adalah antara produk termahal dalam senarai harga barangan shaklee. . . Namun dengan kualiti yang setanding harganya,vivix adalah antara produk terbaik yang membantu…

Share Button

VIVIX SHAKLEE COD SHAH ALAM , SUBANG , KLANG

25.1.2017 | 09:34 | Read article

ORDER PRODUCT SHAKLEE READY STOCK & PROMOSI HOT ! VIVIX Produk BERKESAN Shaklee. ??Ratusan TESTIMONI. ☘️1001 Penyakit Kronik ☘️Kesihatan Dan Tenaga ☘️Kecantikan Anti Aging ….

Share Button

30.12.2016 | 14:37 | Read article

Wakil Shaklee Malaysia semasa di ORLANDO USA kak suri pegi bulan Ogos lepas.. penah utarakan cadangan kpd CEO Shaklee Corporation HQ ” Naikkan Harga Produk…

Share Button

MASALAH KESUBURAN

30.12.2016 | 08:38 | Read article

SET KESUBURAN SUAMI ISTERI Faktor Ketidaksuburan Lelaki dan Wanita Bismillahirahmanirahim.  Hari ini kak suri terpanggil nak berkongsi dengan semua tentang ketidaksuburan lelaki dan perempuan. Mudah-mudahan…

Share Button

KOLESTROL

30.12.2016 | 08:30 | Read article

Apabila kita bercerita tentang kolesterol, biasanya hanya mereka yang berbadan gemuk atau berisi dikatakan akan berdepan dengan masalah ini. Bagaimanapun tanggapan itu sebenarnya memang salah….

Share Button

SUKAR HAMIL , APA PUNCA DAN RAWATAN

25.11.2016 | 06:31 | Read article

 Tak dipanggil ‘keluarga’ kalau takde anak bagi pasangan yang berkahwin. Betul kan? Setiap yang berkahwin pasti inginkan anak, maybe nak cepat atau nak lambat sikit…

Share Button

RAWATAN RAMBUT GUGUR DAN KELEMUMUR DENGAN SHAKLEE

25.11.2016 | 05:30 | Read article

Assalamualaikum semua.. hari ni kak snak share bagaimana merawat masalah rambut yang rosak dengan Set Prosante dan Suplemen Shaklee 🙂 Masalah yang biasa berlaku ,…

Share Button

8 CARA MENDIDIK ANAK-ANAK MENJADI LEBIH BIJAK

14.11.2016 | 07:21 | Read article

Assalamualaikum Apa khabar hari ni suri-suri sekalian.. 😀 . aduhhh.. 2  hari hjg minggu sabtu ahad kak suri tak bempat nak berblogger. niat nak setiap…

Share Button

TIP BAGAIMANA MEMBANTU SUAMI BERHENTI MEROKOK

11.11.2016 | 09:53 | Read article

Assalamualaikum… hari ni kak suri nak Share Tips BAGAIMANA BERHENTI MEROKOK  . Ramai isteri-isteri mengeluh suami semakin kuat merokok. Nak marah pun tak boleh buat…

Share Button

TERLARIS, SET IBU HAMIL, BERPANTANG, MENYUSU & KURUS SHAKLEE

3.11.2016 | 08:38 | Read article

  ✿TERLARIS, SET IBU HAMIL, BERPANTANG, MENYUSU & KURUS! KINI PROMOSI HEBAT!! “Bestnya nak berkongsi dgn kak pengalaman sy menggunakan Product Shaklee sejak dari mengandungkan…

Share Button

Penting untuk bakal- bakal ibu

11.10.2016 | 14:56 | Read article

Kehamilan memerlukan pemakanan optimum bagi kesihatan bakal ibu dan bayi yang sedang membentuk. Oleh kerana secara semulajadi memihak kepada fetus, maka semua nutrisi yang diperlukan…

Share Button

33 KEBAIKAN ESP SHAKLEE

18.9.2016 | 08:58 | Read article

Hari ni kak suri nak banjer selpi dgn ESP . #ShakleeEffect sunggoh ESP ni.. Mai sapa yg nak tahu 33 manfaat yang boleh diperoleh dalam…

Share Button

RAMPING DENGAN SET KURUS ASAS SHAKLEE

6.9.2016 | 08:29 | Read article

  ✫ Singkirkan Lemak & Kolestrol ✫ — Lecithin : Memecahkan lemak dan kolesterol dalam badan. Ini yang bestnya, bila makan je, mana-mana lemak yang…

Share Button

PUSH FACTOR DAN BIG WHY KENAPA BER’ SHAKLEE

5.9.2016 | 09:23 | Read article

Rasa Lega hari ni… settled #Register 2 anak Shaklee yang semangat mahu Berbisness… dan sempat ajar BASIC BISNESS ONLINE dan mahu mencapai Income 4 angka…

Share Button

PENGALAMAN KALI PERTAMA BERCUTI DI USA – Part 2

4.9.2016 | 14:50 | Read article

Assalamualikum.. yeaa… bersambung PENGALAMAN KALI PERTAMA BERCUTI DI USA – Part 2 pula.. bizi closing dan coaching END Ogos kan… so ambil masa la sikit 😀…

Share Button

OSTEMATRIX SHAKLEE… KALSIUM PERTAMA SI DIA …

28.8.2016 | 18:40 | Read article

OSTEMATRIX SHAKLEE… KALSIUM PERTAMA SI DIA …… Mohd Hasli 4 tahun lepas.. beliau selalu mengadu sakit2 badan. Mbe sbb kepenatan kerja2 Teknikal di ofis. Pergi…

Share Button

PENGALAMAN KALI PERTAMA BERCUTI DI USA – Part 1

26.8.2016 | 14:32 | Read article

Assalamualaikum…. baru sempat kak suri nak berceloteh kat sini..  haaa.. pasaipa.. sebab nak share pengalaman BERCUTI PERTAMA KALI DI USA aka AMERIKA SYARIKAT.. hehehe… ……

Share Button

KENAPA ANAK KECIK SUKA SEPAH-SEPAH?

29.7.2016 | 18:53 | Read article

Lazimnya, anak kecil lebih suka lambakkan permainan-permainan mereka. Lagi nampak bersepah, lagi mereka gembira. Kenapa ya? Mak ayah tak pandai ajar anak berkemas ke? Jom kita…

Share Button

Top 10 Bazar Ramadhan di Lembah Klang 2016

31.5.2016 | 17:31 | Read article

Bazar Ramadhan merupakan fenomena masa bulan puasa. Pada masa ini, semua warga Malaysia berpusu-pusu ke bazaar di waktu petang untuk membeli makanan. Untuk umat Islam…

Share Button

CARA MEMBAYAR FIDYAH JIKA TIDAK SEMPAT GANTI PUASA

31.5.2016 | 16:54 | Read article

  ? *Fidyah* Fidyah ialah denda ke atas seseorang Islam yang telah baligh kerana meninggalkan puasa wajib atas sebab-sebab tertentu atau pun sengaja melewatkan puasa…

Share Button

Ketahui Info Pusat Hemodialisis (Cuci Darah untuk pesakit buah pinggang)

14.2.2016 | 16:04 | Read article

Salam. Sy ada maklumat nak kongsi berkaitan Pusat Dialisis Cuci Buah Pinggang ini…   Sy tak ada ayat sesuai tp in shaa ALLAH mudah fhm….

Share Button

MELANCONG DI ISTANBUL, TURKY

24.11.2015 | 16:06 | Read article

9 Tempat menarik di Turki untuk di Lawati 1.Masjid Sultanahmet atau Masjid Biru masjid biru Masjid ini di bina pada tahun 1609 pada  zaman Uthmaniah ….

Share Button

Mengapa Set Mengandung Shaklee adalah Vitamin Ibu Hamil Terbaik?

16.11.2015 | 17:59 | Read article

Untuk menjawab persoalan ini saya ingin berkongsi satu kisah seorang ibu yang setiap kali hamil mengalami keadaan yanga mat membimbangkan iaitu Hyperemesis Gravidarum. Setiap kali…

Share Button

TIPS PANTAS IBU BERKERJAYA .

29.10.2015 | 18:15 | Read article

Tip menyediakan sarapan *Sediakan menu ringkas berasaskan roti seperti roti bakar, sandwic, telur hancur, telur separuh masak, bijirin bersama susu atau nasi goreng. Tip menyediakan…

Share Button

Epidural Kelegaan Sakit Bersalin

19.10.2015 | 17:50 | Read article

Sesetengah wanita tidak mampu menahan kesakitan yang dialami ketika proses kontraksi. Justeru, ada kaedah menahan sakit yang mampu memberi kelegaan kepada ibu. Sama ada anda…

Share Button

Petanda-Petanda Penyakit Sudah Datang

6.10.2015 | 17:05 | Read article

Setiap penyakit yang dialami datang dengan tanda yang tersendiri. Jika anda prihatin dengan petanda yang diberikan oleh tubuh, banyak masalah kesihatan yang boleh ketahui dan…

Share Button

Kelebihan Omega 3 dalam Omega Guard Shaklee

5.10.2015 | 17:49 | Read article

Omega 3 adalah asid lemak penting yang mengandungi EPA dan DHA yang sangat penting untuk perkembangan memori dan menajamkan minda. Namun tubuh manusia tidak boleh…

Share Button

TIPS MEMUDAHKAN BERSALIN

4.10.2015 | 18:26 | Read article

Bagi ibu2 yang sedang mengandung, disini saya kongsikan TIPS MEMUDAHKAN BERSALIN, sekadar ingin berkongsi. Boleh cuba ya       1) Banyak kan berjalan. Tidak kira…

Share Button

DOA KESUBURAN UNTUK HAMIL, MENDAPATKAN ZURIAT DAN ANAK YANG SOLEH

30.9.2015 | 17:17 | Read article

Mesti ada diantara anda yang sedang berusaha untuk mendapatkan cahaya mata penyeri keluarga. In Shaa Allah, selagi anda ikhtiar, berdoa dan tawakkal kepada NYA, akan…

Share Button

TIPS DAN CARA MENGATASI MASALAH BERDENGKUR

30.9.2015 | 17:05 | Read article

Anda mengalami situasi seperti diatas??? Mesti ramai kan yang mengalami masalah pasangan yang berdengkur dan menyebabkan tidur anda juga terganggu kadangkala. Hari ini akak nak…

Share Button

Menyusu badan kali pertama

28.9.2015 | 17:09 | Read article

Jika anda baru mula memberi bayi anda susu badan, anda sedang melakukan perkara terbaik untuknya. Namun jika ia tidak berlaku secara natural, janganlah bimbang. Ramai…

Share Button

KESAN SAMPINGAN PRODUK SHAKLEE | MASALAH YANG SENGAJA DISEMBUNYIKAN

28.9.2015 | 17:04 | Read article

KESAN SAMPINGAN PRODUK SHAKLEE | MASALAH YANG SENGAJA DISEMBUNYIKAN Sekarang ini, produk Shaklee semakin mendapat tempat dihati pengguna.   Syabas dan tahniah kepada mereka yang telah mencuba…

Share Button

Apa itu Energizing Soy Protein atau ESP?

27.9.2015 | 17:49 | Read article

  Ia adalah protein soya yang berkualiti tinggi. Didatangkan dalam bentuk satu canister dan berbentuk serbuk. ESP boleh dibancuh dengan minuman kegemaran anda seperti milo,…

Share Button

Rahsia Susu Banyak

22.9.2015 | 18:01 | Read article

Ibu-ibu yang bekerjaya pasti sangat2 memerlukan stok susu buat bekalan apabila telah mula bekerja nanti. Namun untuk menjayakan penyusuan eksklusif bukanlah sesuatu yang mudah. Ianya…

Share Button

TIPS MEMUDAHKAN BERSALIN

22.9.2015 | 17:56 | Read article

Bagi ibu2 yang sedang mengandung, disini saya kongsikan TIPS MEMUDAHKAN BERSALIN, sekadar ingin berkongsi. Boleh cuba ya       1) Banyak kan berjalan. Tidak kira…

Share Button

Tips Memilih Tempat Bersalin

21.9.2015 | 18:19 | Read article

Dalam keghairahan melengkapkan persiapan menyambut orang baru, ada satu perkara penting yang perlu ibu-ibu teliti iaitu lokasi untuk bersalin kelak. Jangan pandang ini sesuatu perkara…

Share Button

Basic-H, Pencuci Organik Shaklee Selamat Dan Menakjubkan

21.9.2015 | 18:12 | Read article

Basic-H, Pencuci Organik Shaklee Pastikan anda memiliki sebotol basic-H dirumah, kerana kehebatannya, sangat jimat, penggunaan hanya beberapa titik sahaja dan kerana anda sayangkan alam semesta…

Share Button

PETUA CEPAT DAPAT ANAK DAN SUPLEMEN YANG DI PERLUKAN

18.9.2015 | 17:51 | Read article

Lumrah bagi pasangan yang berkahwin, mesti nak dapat anak cepat-cepat. Lebih-lebih lagi bila rakan seangkatan yang berkahwin lebih kurang tempoh yang sama, semua dah menimang…

Share Button

 Darah Tinggi Pembunuh Senyap

18.9.2015 | 17:45 | Read article

Salah satu sebab mengapa penyakit darah tinggi `diabaikan’ ialah kerana ia langsung tidak menunjukkan sebarang gejala `menakutkan’ yang dapat dilihat dengan mata kasar. Pada masa…

Share Button

Kenapa wanita muntah & alahan ketika mengandung?

18.9.2015 | 17:39 | Read article

Hormon (HCG)   Hormon ini meningkat dengan cepat pada peringkat awal kehamilan. Loya akan lebih memuncak di sekitar masa yang sama dengan tahap HCG. wanita…

Share Button

TIPS WAHM: AKU ADALAH BOS

20.8.2015 | 04:01 | Read article

Perkara yang paling best bila menjadi Working-at-home-mom (WAHM) semestinya menjadi boss kepada diri sendiri . Kita adalah boss, kita jugaklah pekerja. Jadi masa sangat fleksibel….

Share Button

TIPS BISNESS BERSAMA SHAKLEE

19.6.2015 | 19:24 | Read article

Bisnes yang baik adalah bisnes yang mempunyai ciri-ciri di bawah ini: 1. Margin keuntungannya kecil tetapi berpanjangan, macam anak sungai yang terus mengalir sepanjang tahun,…

Share Button

SALAM RAMADHAN 1436H

19.6.2015 | 19:15 | Read article

Jika Harta Adalah Racun.. Maka ZAKAT Lah Penawarnya… Jika Seluruh Umur Adalah Dosa.. Maka TAUBAT lah Ubatnya… Jika Seluruh Bulan adalah Noda.. Maka RAMADHAN lah…

Share Button

JADUAL HARIAN MUKMIN DI BULAN RAMADHAN.

19.6.2015 | 19:12 | Read article

4.00 PAGI 1. Bangun tidur dan baca doa. 2. Berniat untuk melakukan sebanyak mungkin kebaikan pada hari ini. 3. Mandi dan membersihkan diri. 4. Mengambil…

Share Button

SHAKLEE TANPA SILICA GEL

14.5.2015 | 13:55 | Read article

Untuk Anda ketahui , Di Setiap Produk SHAKLEE , anda TIDAK AKAN menemukan Silica Gel di dalam nya. Karena Shaklee hanya menyajikan yang terbaik dari…

Share Button

✍ Checklist Kesihatan Anda

5.5.2015 | 09:05 | Read article

Tahu kah uoll..sejauh mana kesihatan diri kita? Tahu kah uoll kita juga berkemungkinan berisiko untuk mendapat penyakit “PEMBUNUH SENYAP” ? Sayangi Waris Kita. Pantasss….Jom cek…..

Share Button

Bagaimana Untuk Menyusukan Anak Angkat dan Relaktasi

13.3.2015 | 08:28 | Read article

Mengambil anak angkat adalah pilihan pasangan yang tidak dikurniakan cahaya mata. Maklumlah, bukan sahaja untuk menghias rumahtangga, tapi juga sebagai pembantu di kala kita dah…

Share Button

TIP BERGUNA UNTUK PINDAH RUMAH BARU

3.3.2015 | 19:34 | Read article

Memindah rumah adalah satu proses yang melecehkan! Elakkan daripada mencabut rambut kerana stress dengan tips berguna ini. 1. Pastikan anda tiada apa-apa komitmen atau temu…

Share Button